La data de 08 noiembrie 2012, Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat un club de discuții, cu studenții și tinerii specialiști din Republica Moldova (RM), despre avantajele studierii limbii române prin intermediul soft-ului educațional „Învățăm româna la distanță”. 

Acest soft unic a fost elaborat la inițiativa ANTEM, grație susținerii financiare a Ministerului Tineretului și Sportului al RM și are drept scop facilitarea integrării sociale şi profesionale a tinerilor reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din RM prin intermediul instruirii lingvistice. În cadrul evenimentului, tinerii au avut posibilitatea să afle, în detaliu, despre beneficiile, modul de utilizare al site-ului ”Învățăm româna la distanță” precum și despre experiența ANTEM în implementarea programului pe teritoriul a trei localităţi ale UTA Găgăuzia (Comrat, Vulcăneşti şi Ceadâr-Lunga) din luna septembrie, anul curent.

Tot ei au avut oportunitatea să primească răspunsuri la toate întrebările ce ţin atât de funcționarea site-ului cât și de activitatea ANTEM. La momentul actual, 100 de persoane învaţă limba română gratuit în baza soft-ului „Învăţăm româna la distanţă”, care poate fi găsit pe site-ul: http://invat.antem.org